EduMax este o echipă dinamică de specialiști în domeniul educației, cu experiență de traineri în lucrul cu copii, adolescenți și adulți. Noi punem accent pe oameni, dezvoltăm, căutăm soluții personalizate, ne concentrăm atenția pe rezultate valabile pe termen lung.
Combinația echilibrată dintre analog și digital este ceea ce dă unicitate proiectelor educative ale asociației. Tehnologia completează inspirat toate atelierele de soft skills și life skills care formează copiii în spiritul competențelor pentru viață.
Lego-robotica dă mult de lucru copiilor și e interesant cum au început între ei mici competiții în ceea ce privește rapiditatea, complexitatea sau ingeniozitatea. Am remarcat performanțe individuale ale micilor constructori de roboți și utilizarea lor nu numai în scop de amuzament, ci și dorința de a experimenta modele din ce în ce mai dificile! Lego Roboțeii formează micii viitori ingineri într-o profesie de viitor, iar creațiile lor se adună sub brad sau în diverse expoziții care suscită interesul celor pasionați.
Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, de exemplu, i-am invitat pe copii să construiască împreună căsuța de turtă dulce a copiilor din poveste, în care aceștia s-au aventurat cu mare poftă.
Arhitectul construcției din zahăr nu a fost vrăjitoarea cea rea din Hansєl și Grєtєl, ci 7 spiriduși veseli care cu multă stăruință s-au abținut din a gusta din ușile, ferestrele și pereții dulci ce mai apoi au fost decorați migălos cu bomboane, forme din zahăr și multă, multă frișcă! Pentru a rescrie încă un aspect al poveștii, de data aceasta Hansel și Gretel nu au mers tiptil prin pădure, ci au luat trenul expres din turtă dulce, asamblat bucată cu bucată.
Într-o lume consumistă în care cele mai multe ornamente de Crăciun sunt Madє in China, câțiva educatori inspirați confecționează împreună cu copiii tot felul de decorațiuni de sărbătoare realizate din „te miri ce”-uri la îndemână.
EDU MAX Centru de Dezvoltare Personală și Profesională adună în atelierele lor copii, educatori, învățători, voluntari, împreună cu care fac ingenioase nuielușe de Moș Nicolae, coronițe de Crăciun și tot felul de minunății care țin copiii departe de gadgeturi și le cultivă în schimb creativitatea, îndemânarea, abilitățile motrice atât de necesare.
Poate așa, într-o zi, vom schimba proporția și cele mai multe decorațiuni de sărbătoare vor fi făcute în România, acolo unde le e locul.
Atelierul „GROK – jocul empatiei” este un atelier de soft skills, creat cu scopul de a încuraja înțelegerea reciprocă, ascultarea și conectarea într-o formă interactivă și captivantă. La nivel practic, GROK poate îmbunătăți relațiile și poate oferi ajutor în rezolvarea conflictelor, doar vorbim tot mai des despre ascensiunea bullyingului în relațiile dintre copii și cum putem contracara această tendință nocivă.
Atelierul de Pictură și cursul de Caligrafie și Miniaturi sunt o bucurie pentru cei mici, dar și pentru părinții care îi însoțesc.
E o provocare pentru fiecare dintre ei să își picteze caligrafic litera prenumelui, apoi să o decoreze cu flori și unicorni, să se delecteze cu culori și imagini de basm în mici arabescuri.
O altă atracție e lumea complexă și intrigantă a Cubului Rubik. Călin Bârleanu le-a prezentat copiilor participanți la atelier modalitățile inedite de a aborda acest puzzle și de a-l rezolva cu multă răbdare. Copiii au ocazia să participe la sesiuni interactive, unde aplică pașii fundamentali pentru rezolvarea Cubului Rubik. Fiecare pas a fost prezentat într-un mod accesibil, adaptat vârstei și nivelului de cunoștințe ale fiecărui mic participant. Am fost uimiți de modul în care micuții noștri exploratori au absorbit informațiile și au aplicat rapid noile cunoștințe.
Momentul culminant al atelierului a fost când fiecare copil a reușit să rezolve Cubul Rubik. Privindu-i cum radiază de bucurie și mândrie, am simțit cu toții că am contribuit la formarea unor amintiri de neuitat, care să-i încurajeze mereu să spună: „Eu pot!”
Atelierele de aritmetică mentală SmartyKids au la bază o metodologie recunoscută internațional, care activează și dezvoltă simultan ambele emisfere cerebrale. Astfel, copiii își dezvoltă memoria, concentrarea și își formează gândirea logică.
Asociația organizează cursuri pentru examenele internaționale Cambridge, toate nivelurile, TOEFL, IELTS, ECL, BULATS, Trinity.
Edu Debate Revolution e o competiție națională de dezbateri care timp de un weekend a făcut ca Suceava să devină epicentrul unei revoluții educaționale prin argumentare și retorică.
Această competiție aduce laolaltă tineri pasionați de dezbateri din toate colțurile țării, oferindu-le o platformă unică pentru a-și demonstra abilitățile de vorbit în public, pentru a gândi critic cu privire la evenimente și concepte de actualitate și pentru a dezvolta aptitudini esențiale de comunicare.
De trei ani, la fiecare 1 iunie, la Festivalul EduFortress, clasicul și modernul își dau mâna în a le oferi copiilor, tinerilor și familiilor lor perspectiva unor noi moduri de învățare, bazate pe joacă, spirit de echipă, puterea poveștilor, terapie și dezvoltare prin artă, combinate cu ateliere de tehnologie. Educația analogă și cea digitală se completează în mod inspirat, în cadrul a peste 70 de ateliere de învățare organizate de Centrul de Dezvoltare Personală și Profesională EduMax, în cadrul proiectului Generația TehnoWorld.
Ziua Internațională a Copilului, petrecută de copii, adolescenți și adulți, a avut loc în 2022 în satul de vacanță „Comoara Bucovinei” din comuna Ciprian Porumbescu, apoi în 2023, la Cetatea de Scaun a Sucevei, iar în 2024 la Baza Sportivă din Lunca Sucevei. Toate aceste evenimente demonstrează valoarea educației nonformale în viața elevilor din România. Chiar dacă nu e soluția completă la problemele sistemului de educație formală, poate oferi răspunsuri și soluții la numeroasele limitări cu care se confruntă școala de azi.
Peste 10.000 de copii, părinți și educatori au sărbătorit Ziua Internațională a Copilului în weekendul 1-2 iunie 2024 în zona de agrement și baza sportivă din Lunca Sucevei. Saltul educațional care a amprentat puternic această ediție a constat în multitudinea de ateliere și evenimente care aduc în atenție importanța și necesitatea cultivării competențelor de viață, precum și ale celor sociale, umane și de comunicare (life skills și soft skills). Acestea sunt extrem de necesare într-o societate în continuă schimbare, în care incertitudinea și volatilitatea sunt la ordinea zilei.
EduMax Centru de Dezvoltare Personală și Profesională a reunit în zona de agrement 55 de parteneri educaționali, care au susținut peste 80 de ateliere și evenimente educaționale gratuite pentru copii, dar și pentru părinți, cu care au putut face echipă.
„Ne-am dorit ca în acest an să le oferim copiilor ceva în plus pe lângă atelierele cu care i-am obișnuit deja. Pe lângă competențele de învățare pe care le aduc noile tehnologii, am simțit nevoia să completăm cu ateliere care să le aducă aminte copiilor cât de important este să rămânem umani, empatici, solidari, atenți la nevoile celor din jur – oameni, animale, natură”, a declarat profesoara Elena Manuela David, EduMax Centru de Dezvoltare Personală și Profesională, coordonatoarea proiectului Generația TehnoWorld.